Uitnodiging

Binnen het project de Biobased Innovation GardenS werken we al jarenlang aan de verkenning en ontwikkeling van nieuwe kansen binnen de biobased economy.
Door fossiele grondstoffen te vervangen door biomassa kunnen we stappen zetten in de ontwikkeling naar een circulaire economy.
Planten die CO2 vastleggen gedurende het groeiseizoen en die vervolgens vastleggen als grondstof voor isolatiemateriaal of bouwblokken kan daadwerkelijk positief bijdragen aan de CO2 reductie.

De ontwikkelingen rondom biobased bouwen gaan snel. Tijdens dit Webinar nemen we u mee naar concrete projecten die reeds gerealiseerd zijn, en/of op korte termijn gerealiseerd kunnen worden. Ook staan we stil bij de vele toepassingen die ontwikkeld zijn door Hempflax, vooral met hennep als grondstof.

Tijdens dit webinar hebben we de volgende sprekers:

Sissy Verspeek en Fred van der Burgh werken voor Stichting Agrodome, kenniscentrum voor bio-based en circulair bouwen. Agrodome adviseert ondernemers, onderwijs en overheden over de toepassing van natuurlijke bouwmaterialen. In het kader van het Interregproject Growing a Green Future hebben zij een biobased vakantiehuisje ontwikkeld. Het ontwerp hiervan kan dienen als inspiratie voor iedere recreatie ondernemer die stappen wilt zetten bij de verduurzaming van de vakantieverblijven. Zij gaan daarnaast in op de recente ontwikkelingen rondom bio-based bouwen en de kansen die dit biedt voor bedrijven.

Taco Tuinhof is als architect bij Rothuizen Architecten al jarenlang bezig met de mogelijkheden van duurzaam bouwen, waar biobased bouwen uiteraard onderdeel van is. Meerdere projecten waar gebruik is gemaakt van biobased materialen staan op zijn naam, waaronder de kinderkliniek Ithaka en de Odyzee school op het Emergis terrein in Kloetinge.

Joost Dingemans is ontwerper voor Land en Hand. Dit is een project ontwikkeld door KETTER&Co en richt zich op het herstellen van het bewustzijn over de relatie tussen landschap, materiaal en vakmanschap. Per provincie wordt gewerkt met een lokaal relevante vraagstelling met betrekking tot het landschap en het gebruik ervan.Samen met studenten van het Scalda MBO Bouw en Logistiek werkt hij aan de ontwikkeling van een circulair strandpaviljoen in Zeeuws Vlaanderen.

Mark Reinders werkt als CEO van Hempflax al jarenlang aan de ontwikkeling van producten gebaseerd op hennep, waaronder ten behoeve van de bouw zoals Hemp Blocks en Hennep Isolatie.
De heer Reinders neem u mee in de mogelijkheden die de producten bieden.

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op:
Datum: 26 mei 2021
Tijdstip: 16:00 uur – 17:00 uur

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door: