Webinar De Plant als Basis

Van maandag 7 februari tot en met zaterdag 12 februari 2022 is het alweer de zevende editie van de Week van de Circulair Economie. En wij zijn daarbij! Samen met andere circulaire pioniers openen wij onze deuren en geven een kijkje in de keuken.

Op Woensdag 9 februari organiseren we ons Webinar De Plant als Basis.

De Biobased Innovation Garden is al sinds 2014 dé locatie voor onderzoek naar nieuwe gewassen en nieuwe toepassingen van bekende gewassen. Planten zijn de grondstof voor voedsel, brandstof, textiel en nog zoveel meer. En er is nog zoveel meer mogelijk!

#vanbiomassakunjeallesmaken!

De Biobased Innovation Garden is bedoeld voor het stimuleren en aanjagen van de biobased economy door het informeren van inspireren van ondernemers, onderzoekers en consumenten over alle mogelijkheden die grondstoffen gewonnen uit planten, biomassa bieden.

Nieuwe toepassingen van planten kunnen zorgen voor nieuwe ketens in de biobased economy met daarbij een duurzaam bijdrage voor alle schakels in de keten.

Twee mooie praktijkvoorbeelden zijn Miscanthus en snoeiafval. Miscathus is een nieuwe teelt van het bedrijf Cradle Crops. Een veelbelovende teelt, met ondertussen meer vraag dan aanbod! Ook reststromen vanuit de landbouw kunnen nog beter benut worden. Binnen het project Agri Waste Value wordt met hulp van de Franse cosmetica industrie snoeiafval verwerkt tot cosmetica!

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op:
Datum: woensdag 9 februari 2022
Tijdstip: 15:00 uur

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door: